Museumnacht Delft

De Museumnacht Delft vond voor het eerst plaats in 2010. Op een laagdrempelige manier werden velen deze avond verrast door het veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige aanbod aan nationale en internationale kunst dat Delft te bieden heeft.

Het thema van de eerste Delftse Museumnacht was ‘Reliëf’: een breed thema dat niet alleen duidde op een reliëf als kunstwerk, maar ook op reliëf in het landschap: deze avond kwamen de culturele instellingen op de voorgrond te staan. Waar de musea normaal wegvallen in het landschap van de stad, stonden ze nu in het middelpunt van de belangstelling.

Het Tussenruimte-project maakt de Museumnacht Delft uniek. Het presenteert een programma met spraakmakende hedendaagse kunst van jonge kunstenaars op bijzondere plekken in de stad. De exposities worden speciaal voor de museumnacht georganiseerd en zijn alleen tijdens die nacht te bewonderen. Leegstaande winkelpanden vormen veelal het decor voor de kunst.

De eerste museumnacht in Delft was een samenwerking tussen BLIKsum en galerie De Kunstkop. Na een succesvolle eerste editie werd een onafhankelijke stichting opgericht, die sindsdien verantwoordelijk is voor de Museumnacht in Delft. De uitvoering lag vanaf de eerste editie al in handen bij René Jacobs en Nina Voets.

www.museumnachtdelft.nl